UrbanFest aduce în Piața George Enescu, în perioada 1-3 octombrie 2016, trei expoziții dedicate promovării conceptului de economie circulară.


Economia circulară pentru toți

Expoziția încearcă să demonteze mecanismul de funcționare a economiei circulare pentru a fi pe înțelesul tuturor. Este un concept nou în România și dorim să  familiarizăm publicul cu principiile acestui tip de economie.

Recuperarea spațiilor abandonate în București

Expoziția, realizată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” – Facultatea de Urbanism, pentru Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ArCub, prezintă o serie de spații/infrastructuri abandonate cu potențial a fi activate pentru activități culturale/creative, și identifică în același timp o suită de spații publice, cu accent pe cartierele de locuințe colective, cu scopul reintroducerii lor într-un circuit public.

Casa celor trei purceluși

Vom realiza împreună cu participanții la UrbanFest și cu publicul vizitator o instalație artistică interactivă care urmarește să exemplifice tehnici de construcție cu materiale alternative, prietenoase cu mediul și efieciente din punct de vedere economic (construcție) și energetic (întreținere). Prin intermediul ei vrem să arătăm cum putem avea o viață  mai bună, un spațiu mai bun de locuit, mai sănătos. Este un exemplu de recuperare de construcție tradițională - din poveștile bunicilor, adusă în modernitate.