Organizațiile prezente în Agora consumului responsabil, în Piața George Enescu, între 1 și 3 octombrie, vor expune și vor informa publicul cu privire la modalitățile optime de a pune în aplicare principiile economiei circulare. Entitățile prezente sunt din zonele de: ecodesign de produs și ecodesign urban, producție sustenabilă, consum sustenabil, reparare și mici meșteșuguri, refolosire (minerit urban), managementul deșeurilor din construcții, separarea și colectarea a deșeurilor, permacultură, reciclare și reciclare creativă, cercetare și design de produs.

Sâmbătă și duminică vor avea loc dezbateri dedicate atât specialiștilor, cât și tuturor celor interesați, pe teme propuse de organizațiile participante.

Scopul acestui demers este consolidarea comunității interesate de economia circulară, în așa fel încât, după Urban Fest, aceasta să aibă capacitatea să inițieze și să ducă la bun sfârșit proiecte.

Agora va fi deschisă sâmbătă și duminică, între 10:00 și 18:00, și luni, între 10:00 și 14:00.

Ne-am organizat sub forma unei agore  pentru a dezbate și decide asupra soluțiilor creative orientate către o schimbare reală a modului de producție și consum clasic și de trecere la o abordare sustenabilă a resurselor planetei.

Vă invităm să găsim împreună noi direcții prin care reutilizarea, repararea sau reamenajarea produselor existente și reciclarea materialelor să devină o realitate cotidiană și în țara noastră.

Organizațiile care vă așteaptă la UrbanFEST sunt:


3e-concept.ro

Economic, ecologic, eficient. Propune folosirea de materiale și elemente naturale cu tehnici și tehnologii contemporane.

AnARTivism

Este un brand născut din dorința de a promova ideea de reciclare,  în special reciclarea de material, și din pasiunea pentru modă.

AAUPR

Apără și susține drepturile profesionale ale absolvenților cu studii de licenţă, urbaniști și urbaniști-peisagiști ai Facultăţii de Urbanism din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti.

Asociația D'Avent

Derulează proiecte în domeniul reciclării creative precum ateliere pentru adulți și copii, produse creative, amenajări publice și private neconvenționale.


Asociația Environ

Pledează pentru o abordare conjugată și o cooperare puternică între reprezentanții administrației publice și locale, operatorii de salubritate, actorii din industria reciclării, organizații colective și societate civilă.

Ecoparcul Repair Café

Asociația Cercul Social este promotorul oficial al proiectului Repair Café în România, precum și a altor modele teoretice și practice de economie circulară.

Greenitiative

Este o organizație de mediu și dezvoltare durabilă care promovează trecerea la o societate cu emisii reduse de gaze cu efect de seră, pentru care considerentele de mediu sunt prioritare.

Hempflax

Are misiunea de a servi omului și mediului prin furnizarea de produse moderne și naturale obținute în principal din tulpinile din cânepă, dar și in.


înVerde

Este un proiect conceput special pentru toți cei care doresc să trăiască într-un mediu sănătos și într-un oraș curat.

Moara de hârtie

Este o idee pusă în slujba meșteșugurilor, a comunității și a celor care caută nostalgia vremurilor de altădată cu frumusețea, tainele și bucuria lor.

Papelier

Papelier este un atelier care produce hârtie reciclată manual și creează produse din hârtie reciclată manual.

Pimp the garbage

Pimp the Garbage este un proiect de valorificare alternativă a anvelopelor uzate și a altor deșeuri. Ele devin scaune, mese, canapele sau alte obiecte de decor.


QUIB

Centru de design și dezvoltare de produse, ce promovează designul circular și materiale inovative.

REDU

Pionier în Slow Fashion, proiectul este dezvoltat sub forma unei întreprinderi sociale ce îşi propune să transforme, într-un mod creativ şi educativ, deşeurile în resurse.

Uleiosul

Desfăşoară campanii de informare a populaţiei asupra efectelor nocive ale uleiului alimentar uzat aruncat în chiuvetă sau la canalizare şi oferă un serviciu gratuit de ridicare al acestuia, prin folosirea cargo bicicletelor.

Viața pe îndelete

Viața unei familii preocupată de un viitor mai frumos și sănătos alături de copii, care demonstrează celor din jur că adevăratele valori și tradiții după care trebuie să trăim încă există.


ViitorPlus

Asociație pentru dezvoltare durabilă cu o experiență de 10 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat pentru mediu, infrastructură de mediu.