davent

Asociația D’Avent creează oportunități de colaborare între artiști, organizații, eco-educatori și public. Activitățile încurajează creația de obiecte artistice și utile, realizate din deșeuri.

Născută în august 2011, Asociatia D’Avent derulează proiecte în domeniul reciclării creative precum ateliere pentru adulți și copii, produse creative, amenajări publice și private neconvenționale, a inițiat comunitatea grădinarilor de balcon și a construit o clădire eco-inovativă ce va deveni atelier al comunității de reciclate creativă.

Puteți afla mai multe pe:

domain_318-32028 – tutoriale și materiale inspiraționale

domain_318-32028 – informații despre grădinăritul urban

png-facebook-icon-194– informații și fotografii despre makerspace-ul eco-inovativ al comunitatii de reciclare creativă

 

Activități în Agora consumului responsabil:

Vor avea loc mai multe ateliere, în fiecare din cele trei zile de festival.

Sâmbătă, 1 oct 2016

Atelier de plantare si realizare ghivece din PET (12:00 – 14:00)

Tips & tricks despre creșterea legumelor și plantelor în propriul balcon. Primii 6 participanți vor primi Ghidul gradinarului de balcon.  Apoi se va realiza un ghiveci din PET cu sistem de irigare, va fi decorat si i se va adăuga o plantă de sezon. Fiecare participant pleacă acasă cu ceea ce a realizat.

Atelier tehnica decoupage pe sticla reutilizata (16:00 – 18:00)

Orice borcan sau sticlă poate căpăta o nouă utilizare cu puțină artă și răbdare. Se aplică tehnica decoupage și se pleacă acasă cu o nouă vază sau recipient pentru bucătărie. În același timp, participanții sunt familiarizați cu posibilități de transformare a altor obiecte prin această tehnică. Un meșter va aduce exemple pentru inspirație.

Duminica, 2 octombrie 2016

Atelier Brose din textile reutilizate (12:00 – 14:00)

Reciclarea deșeurilor textile nu este foarte promovată în România, iar impactul acestei industrii asupra mediului este din ce în ce mai însemnat la nivel global. Se va face un exercițiu simplu de  transformare a unor resturi de textile în broșe și, împreună cu vizitatorii, va fi explorată posibilitatea prin care putem genera cât mai puține deșeuri textile.

Atelier Jucarii zburatoare din hartie de revista (16:00 – 18:00)

Jocul are mai mult farmec atunci când meșterim propriile jucării. În plus, folosind materiale reciclate, copiii învață într-un mod creativ despre importanța protecției mediului. Vor fi realizate o serie de jucării din hîrtie de revistă care o dată realizate presupun interacțiune și mișcare.

Luni, 3 octombrie

Atelier portofele din tapet reciclat (12:00 – 14:00)

Obiectele de uz comun, precum un simplu portofel, pot fi realizate din materiale reciclate și personalizate după cum dorim. Modelul propus folosește mostre de tapet din colecții vechi, acesta fiind un material suficient de rezistent pentru tema propusă. În plus, meșterul va prezenta și alte obiecte utile realizate din materiale reciclate pentru a deschide imaginația participanților și a îi încuraja să reicleze creativ.

img_2015 img_9650