aaupr2

AAUPR apără și susține drepturile profesionale ale absolvenților cu studii de licenţă, urbaniști și urbaniști-peisagiști ai Facultăţii de Urbanism din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti, prin desfăşurarea/susţinerea oricăror acţiuni necesare privind obținerea dreptului de semnătura a acestor specialiști, întreţinerea dialogului constructiv cu autorităţile competente implicate în procesul de reglementare a domeniilor urbanism, amenajarea teritoriului, planificare urbană și peisagistică.

Elaborează teme și inițiază concursuri naţionale şi internaţionale de urbanism, peisagistică şi amenajarea teritoriului în parteneriat cu autorităţiile locale, centrale şi cele internaționale.

Asigură dialogul cu alte asociaţii profesionale din domeniile urbanism, amenajarea teritoriului, planificare urbană și peisagistică, și din domeniile conexe şi furnizarea de feedback/input autorităţilor competente în consultările publice deschise de acestea.

domain_318-32028 png-facebook-icon-194

 

Activități în Agora consumului responsabil:

La Urban Fest membrii AAUPR vor organiza o activitate interactivă de recompunere / reutilizare a unor spații urbane la nivelul Municipiului București pe o hartă interactivă tip covor. O altă activitate interactivă este cea de identificare a unor potențiale activități (eventual culturale) în cartiere

Vor prezenta și o expoziție dedicată recuperării spațiilor abandonate din București.

Spațiile abandonate – rezultat al unor procese socio-economice complexe și ale unor jocuri ale localizării care declanșează adevărate cicluri de declin ale urbanului, constituie o parte a realității zilnice.
Expoziția “Recuperarea spațiilor abandonate în București“, realizată de către Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” – Facultatea de Urbanism, pentru Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ArCub, prezintă o serie de spații/infrastructuri abandonate cu potențial a fi activate pentru activități culturale/creative, și identifică în același timp o suită de spații publice, cu accent pe cartierele de locuințe colective, cu scopul reintroducerii lor într-un circuit public.
Imaginile expuse pun accent pe recuperarea unei resurse și a unei identități pierdute în orașul București, și mai mult decât atât, oferă un material suport pentru acțiuni viitoare, bazat pe documentarea unor cazuri de succes din practica internațională.