greenitiative_nou

Greenitiative este o organizație de mediu și dezvoltare durabilă care promovează prin proiecte de eco educație, green building & living și dezvoltare comunitară durabilă trecerea la o societate cu emisii reduse de gaze cu efect de seră, pentru care considerentele de mediu sunt prioritare.

Cele trei zone de interes pe care s-a concentrat aproape 10 ani de activitate sunt eco educația pentru copii și tineri, un nou mod de viață și de a construi, cu impact redus asupra mediului și dezvoltarea comunitară durabilă.

Pentru că e preocupat de soluții locale la probleme globale precum schimbarea climei, epuizarea resurselor naturale și pierderea biodiversității, Greenitiative a lucrat direct cu mii de elevi și zeci de profesori din România în proiecte de eco educație.

În aprilie 2016 Greenitiative a finalizat lucrările de modernizare și transformare într-o clădire zero-energie a sediului care se află în Mogoșoaia, Ilfov. În această clădire publică, devenită Centrul de instruire și consiliere energetică Green Mogo (una dintre primele de acest tip din România), elevii și studenții dar și persoanele interesate să construiască clădiri eco învață despre folosirea unor materiale reciclate în construcții, instalații care produc  energie solară, automatizări pentru clădiri inteligente și acoperișuri verzi.

Mai multe informații despre proiectele Greenitiative, imagini și filmări realizate în cadrul proiectelor pot fi accesate pe paginile de Facebook Greenitiative, Școli verzi sau Centrul Green Mogo și pe canalele de YouTube Centrul Green Mogo și Școli verzi.

domain_318-32028 png-facebook-icon-194youtube-logo-icon-72275

Activități în Agora consumului responsabil:

În cadrul standului de prezentare, Greenitiative va expune obiecte de mobilier realizate prin upcycling de studenți la UAUIM, voluntarii Centrului Green Mogo, coordonați de studenții arhitecți Anca Crețu și Lucian Călugărescu. Ei vor prezenta și câteva produse marca Green Mogo, cu amprentă redusă de carbon, care folosesc materiale textile reciclate, plante aromatice locale și design local). De asemenea, vor prezenta cu ajutorul unor panouri câteva dintre soluțiile de economie circulară experimentate la Centrul Green Mogo: refolosirea unor panouri de sticlă preluate de la companii comerciale sau persoane private la realizarea unor sere sau închiderea unor prispe, folosirea deșeurilor din demolări prin metoda earthship (cauciucuri uzate umplute cu pământ și moloz din construcții), utilizarea în construcții a unor materiale de izolație provenite din deșeuri post-consum (celuloză, panouri din lemn presat).

Pentru copii, vor fi aduse la stand câteva jucării – insecte care folosesc energie solară, care se mișcă atunci când sunt expuse la soare. Voluntarii îi vor învăța pe copii să sorteze corect deșeurile, folosind cele trei containere de colectare selectivă realizate de studenți la arhitectură. Copiilor li se va explica cum se reciclează plasticul și că există și în România fabrici care au nevoie de deșeuri sortate corect, pentru a face materie primă pentru diverse industrii.

Sâmbătă, de la ora 10.30, va avea loc un atelier de landscape art (tablouri făcut din frunze uscate sau flori), o lecție de tip hands-on in aer liber folosind una sau mai multe dintre activitățile din Culegerea verde (parte din kit-ul Eco educație pentru Școli verzi), pentru o clasă de elevi de gimnaziu.

Tot sâmbătă, de la ora 14.00  se va organiza o dezbatere pentru liceeni și studenți cu tema “Meseriile viitorului și economia circulară”.

_x8c6880 _x8c8920