papelier

 

Papelier este un atelier care produce hârtie reciclată manual și creează produse din hârtie reciclată manual.

Ideea Papelier s-a născut din respect față de natură. În acest mod contribuie la prezervarea pădurilor și propagă o atitudine responsabilă în relația cu mediul în care trăim, învățăm sau lucrăm.

Produsele Papelier sunt destinate celor ce își doresc să comunice spirit ecologic, în paralel implicandu-se și în acțiuni educative care să insufle o mai mare atenție în relația cu mediul inconjurator. Astfel, Papelier își concentrează activitatea pe doua directii: producție de hârtie reciclata manual și design de produse din hartie reciclată manual și workshop-uri cu tematică ecologică în cadrul cărora se adaptează metodele și tehnicile tradiționale de manufactură a hartiei la realitățile curente.

png-facebook-icon-194

 

Activități în Agora consumului responsabil:

Papelier va fi prezent cu un stand expozițional cu produse și materiale promoționale IIndigen: semn de carte, postcard, felicitare, magnet, lampa Rays of IIndigen, tapet de perete cu modele tradiționale, decorațiuni de sărbători.

Pe lânga produsele și materialele promoționale IIndigen, Papelier va mai prezenta materiale promoționale sau de comunicare legate de activitățile din zona educației ecologice.

De asemenea va prezenta și materiale informative legate de zona de cercetare a reciclării hârtiei.

Pe întreaga perioadă a festivalului se va desfășura un atelier de reciclare manuală a hârtiei. Participanții la festival vor avea ocazia să producă cu mâinile lor câte o coală de hârtie reciclată manual de dimensiunea A5. Aceasta coala le va rămâne lor.

Totodată vor fi produse, împreună cu participanții, mici obiecte din hârtie manuală, folosind matrițe de diferite forme.

Va fi făcut și un tipar pe hartie manuală prin tehnica de xilogravură. Xilogravura este o veche metodă de printare cu ajutorul unor placi gravate de lemn.

Toate item-urile produse le vor rămâne participanților.

dsc_0271dsc_0253