logo-viitorplus-nou

ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă – are o experiență de 10 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat pentru mediu, infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Cluburile ecOprovocarea, BirouEco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys.

Câteva dintre rezultatele organizației:

• 585.000 kilograme deseuri reciclate (hârtie, plastic, doze aluminiu, sticlă, DEEE-uri s.a.);
• aproape 58.000 de ore de voluntariat pentru mediu, în Cluburile ecOprovocarea;
• 10 persoane cu dizabilităti sau cu probleme sociale angajate actuat în cadrul întreprinderilor sociale;
• 136.000 de sacose din pânză produse, care au înlocuit 21 milioane pungi de plastic;
• peste 20.000 de beneficiari ai infrastructurii de colectare selectivă, în 2015;
• 25 de colectoare solare funcționale, care încălzesc apa pentru aprox. 400 de copii și tineri din case de plasament sau cămine școlare.
• aproape 20.000 de profesori si elevi beneficiari în programul educational pentru mediu și dezvoltare personală – Cluburile ecOprovocarea;

Atelierul de Pânză este o întreprindere socială și unitate protejată, minim 30% dintre angajați fiind persoane cu dizabilități. În Atelier sunt confecționate produse din bumbac 100%, netratat, neînălbit, nevopsit și din deșeuri textile reutilizate, care altfel ar fi fost aruncate.

Recicleta este o întreprindere socială și oferă servicii de colectare hârtie, PET și doze de aluminiu pentru reciclare. Transportul deșeurilor se face fără emisii poluante, cu cargo-triciclete, iar acestea sunt conduse de persoane din grupuri sociale vulnerabile care astfel au un loc de muncă stabil, legal.

domain_318-32028 png-facebook-icon-194

 

Activități în Agora consumului responsabil:

Programul de activități va cuprinde un stand de prezentare al Atelierulului de Pânza prin expunerea sacoșelor și produselor unicate și ateliere de creație prin pictură. Cercurile de pictură se vor adresa atât copiilor cât ți adulților, aceștia având posibilitatea de a picta pe sacoșe, semne de carte și tricouri.

recicleta-logo atelierul-de-panza-curat