pimp-the-garbage

Pimp the Garbage este un proiect de valorificare creativă a anvelopelor uzate și a altor deșeuri. În mod normal, anvelopele sunt arse în fabricile de ciment, pe post de combustibil alternativ. În proiectul Pimp the Garbage, însă, ele devin scaune, mese, canapele sau alte obiecte de decor. Ele sunt valorificate creativ, alături de alte deșeuri, pentru a demonstra că economia circulară nu este doar un vis frumos. La UrbanFest 2016, sunteți invitați să luați în mână fie o bormașină, fie pistolul de vopsit și să contribuiți la confecționarea unui scaun dintr-o anvelopă uzată. Pentru cei pe care îi sperie gândul, sunt și activități mai light.

Proiectul aparține Asociaţiei pentru Consum Sustenabil, un ONG  care își propune să demonstreze că putem trăi mai sustenabil, consumând mai puțin și mai inteligent. Printre activităţile pe care le întreprinde, se numără redactarea unor articole privind dezvoltarea durabilă, organizarea de dezbateri şi evenimente pe această temă şi iniţierea unor modele de afaceri pe principiile economiei circulare.

domain_318-32028 png-facebook-icon-194

Activități în Agora consumului responsabil:

Pimp the Garbage este prezent în Urban Fest cu un stand ce presupune prezență cu scaune, fotolii si mese din anvelope uzate.

Va avea loc un atelier zilnic de confectionat scaune din anvelope și, în funcție de cerere, alte ateliere (confecționare de lustre din sticle de vin și lemn recuperat; confectionare de bijuterii din hârtie/plastic/textil)

ptg-canapea-si-fotoliu ptg-proces