redu2

Pioner local în Slow Fashion, proiectul este dezvoltat sub forma unei întreprinderi sociale ce îşi propune să transforme, într-un mod creativ şi educativ, deşeurile în resurse.

Iniţiat de către Asociaţia Mai Bine, ONG cu peste 7 ani de experienţă în activităţi privind protecţia mediului, are drept scop dezvoltarea unei economii circulare – colectarea și reducerea cantităţii de deşeuri textile prin transformarea lor în produse cu impact pozitiv asupra mediului și comunității.

Hainele și accesoriile sunt bunuri pe care le schimbăm într-un ritm din ce în ce mai alert . Prin intermediul proiectului se dorește schimbarea modului în care este privită moda, dintr-o alegere impulsivă într-una conștientă.

În atelierul Redu, sunt recondiţionate haine, este prelungită viaţa textilelor şi se creează noi produse din materiale care, altfel, ar fi aruncate şi ar amplifica impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Proiectul oferă soluții practice de îmbunătățire a textilelor – servicii de realizare și personalizare produse, utilizând materiale recuperate, donate de către comunitatea locală sau colectate de la atelierele de creație și fabrici, ori materiale durabile achiziționate de la furnizori locali.

domain_318-32028 png-facebook-icon-194

 

Activități în Agora consumului responsabil:

Vor avea loc mai multe activități interactive:

– Ghicește prețul – 3 produse marca Redu expuse în vederea estimării prețului corect și timpului alocat realizării fiecărui exponat în parte.

– Unde a fost realizat articolul tău vestimentar? – Participanții sunt invitați să-și verifice etichetele hainelor pe care le poartă ca mai apoi să identifice geografic pe o hartă, locul unde au fost realizate. Sunt prezentate totodată, date și consecințe ale industriei fast fashion din întreaga lume.

– Filmulețe de prezentare a proiectului – initiativă ce urmărește dezvoltarea unei economii circulare cu impact pozitiv asupra mediului și comunității.

redesigned-redu-30img_9802