Organizațiile prezente în Agora consumului responsabil, în Piața George Enescu, între 1 și 3 octombrie, vor expune și vor informa publicul cu privire la modalitățile optime de a pune în aplicare principiile economiei circulare. Entitățile prezente sunt din zonele de: ecodesign de produs și ecodesign urban, producție sustenabilă, consum sustenabil, reparare și mici meșteșuguri, refolosire (minerit urban), managementul deșeurilor din construcții, separarea și colectarea a deșeurilor, permacultură, reciclare și reciclare creativă, cercetare și design de produs.
Sâmbătă și duminică vor avea loc dezbateri dedicate atât specialiștilor, cât și tuturor celor interesați, pe teme propuse de organizațiile participante.
Scopul acestui demers este consolidarea comunității interesate de economia circulară, în așa fel încât, după Urban Fest, aceasta să aibă capacitatea să inițieze și să ducă la bun sfârșit proiecte.
Agora va fi deschisă sâmbătă și duminică, între 10:00 și 18:00, și luni, între 10:00 și 14:00.
Ne-am organizat sub forma unei agore pentru a dezbate și decide asupra soluțiilor creative orientate către o schimbare reală a modului de producție și consum clasic și de trecere la o abordare sustenabilă a resurselor planetei.
Vă invităm să găsim împreună noi direcții prin care reutilizarea, repararea sau reamenajarea produselor existente și reciclarea materialelor să devină o realitate cotidiană și în țara noastră.
Organizațiile care vă așteaptă la UrbanFEST sunt:
3e-concept.ro
Economic, ecologic, eficient. Propune folosirea de materiale și elemente naturale cu tehnici și tehnologii contemporane.
AnARTivism
Este un brand născut din dorința de a promova ideea de reciclare, în special reciclarea de material, și din pasiunea pentru modă.
Asociația Environ
Pledează pentru o abordare conjugată și o cooperare puternică între reprezentanții administrației publice și locale, operatorii de salubritate, actorii din industria reciclării, organizații colective și societate civilă.
Ecoparcul Repair Café
Asociația Cercul Social este promotorul oficial al proiectului Repair Café în România, precum și a altor modele teoretice și practice de economie circulară.
înVerde
Este un proiect conceput special pentru toți cei care doresc să trăiască într-un mediu sănătos și într-un oraș curat.
Moara de hârtie
Este o idee pusă în slujba meșteșugurilor, a comunității și a celor care caută nostalgia vremurilor de altădată cu frumusețea, tainele și bucuria lor.
QUIB
Centru de design și dezvoltare de produse, ce promovează designul circular și materiale inovative.
REDU
Pionier în Slow Fashion, proiectul este dezvoltat sub forma unei întreprinderi sociale ce îşi propune să transforme, într-un mod creativ şi educativ, deşeurile în resurse.